Sør-Øst 110 og VIB blir praksissted for studiet Brann, redning og samfunnssikkerhet
Nyheter
Torsdag 25. april 2024, kl 14:10
Brannsjef Jan Helge Kaiser (t.v) i Vestfold interkommunale Brannvesen og daglig leder Kim Haugan ved Sør-Øst 110 ser fram til å være praksissted for studenter på Brann og redningsskolen i 2025. Bildet er tatt i dag da VIB gjennomførte opptakstester på vegne av skolen for kullene som starter opp til høsten eller i januar 2025.
Arnt E. Folvik
Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS
Framtidens brannmannskaper skal ha praksisperioden i VIB og på 110-sentralen i Tønsberg. Og i dag har søkere til de to neste kullene ved fagskolen vært på fysiske opptakstester på Tønsberg brannstasjon. Årlig tas det opp 160 studenter til skolen på Fjelldal, som ligger mellom Harstad og Narvik.

- Den nye fagskolen er et historisk kompetanseløft for brann og redningsvesen i landet. Rekruttering til våre fagområder er vårt felles ansvar og VIB bidrar allerede med å arrangere opptakstest til skolen. I tillegg har vi inngått avtale med DSB om å tilby praksisplasser for studentene. Viktig for oss er at dette også vil bidra til at vi utvikler oss som brann- og redningsvesen, sier brannsjef Jan Helge Kaiser 

 

Det første kullet ved Brann og redningsskolen startet opp i januar 2024. Studiet er en toårig grunnutdanning på heltid og kvalifiserer til å jobbe med beredskap, forebyggende brannvern, og som operatør på nødmeldesentral for brann og redning (110-sentral). Praksisperioden på 20 uker i tredje semester skal tre studenter tilbringe i VIB og på Sør Øst 110 IKS(SØ110) i Tønsberg fra januar 2025. 

- Det er positivt for Sør-Øst 110. Vi er veldig interessert i å prøve ut studentene fra det første kullet på sentralen, få vist dem hva 110 gjør og ikke minst hvilken fin arbeidsplass det er, sier daglig leder Kim Haugan.

Før studentene kommer i praksis vil de få fire uker grunnleggende 110-operatør utdanning ved Justissektorens kurs og øvingssenter i Stavern.

 

UTRYKNINGSKJØRING

I løpet av studiet tar studentene sertifikat for lastebil. Under praksisperioden vil de også få opplæring i utrykningskjøring. Lokalt vil Ferno Mobility på Skoppum gi de kompetansen som skal til for å avlegge prøve og få såkalt «kode 160» i førerkortet.

 

For å gi studentene bred forståelse av hele beredskapskjeden og de respektive analysene som ligger til grunn for den, ønsker VIB å få til et samarbeid med alle beredskapsaktørene. De er det er mange av i vårt område. Larvik brann og redning har redningsdykkere, Sandefjord brann og redning har spesialkompetanse på dyreredning og restverdisikring. Vi nevner også eksempelvis DSB i Tønsberg, Kystverket og Redningsselskapet i Horten, Statsforvalteren v/beredskapsstaben, de kommunale beredskapskoordinatorene og naturligvis Sør-Øst politidistrikt og Sykehuset i Vestfold.

 

Sør-Øst 110 tar imot nødsamtaler og varsler ut nærmeste beredskapsressurs. I deres område er det 23 brannvesen med totalt 54 brannstasjoner.

VIB har fire brannstasjoner og er der for innbyggerne i Holmestrand, Horten, Tønsberg og Færder.  

 

Alt om studiet finner du her: https://www.brsk.no/fagskoleutdanning/

 

Dette er testene kandidatene må bestå: https://www.brsk.no/fagskoleutdanning/brann--og-redningsskoletesten/

 

Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS, Ollebukta 6, 3126 Tønsberg    Telefon 33 00 36 00  org.nr 982 847 796     e-post post@vibr.no
Tilgjengelighetserklæring